Een leider in HR neemt beslissingen en lost problemen op. Dit is dus iets anders dan het vrijblijvende adviseren waar HR mensen graag in blijven hangen. De HR leider zoekt naar en voorziet in informatie over de mensen en het werk rondom en in de organisatie. HR fungeert dan als een soort makelaardij in talent, in leer- en werkvermogen.

De HR leider ontwikkelt relaties door te netwerken, aan teambuilding te doen en conflicten op te lossen. Het community-management van alle medewerkers in de brede zin van het woord is hierbij een speerpunt. Tot slot houdt de HR leider zich bezig met beïnvloeding. Hij of zij weet wat mensen beweegt in hun werk en beschikt over een breed instrumentarium om gedrag te beïnvloeden.

HR verandert hierdoor in een business partner en een leider in en vanuit de professie, herkenbaar voor collega leiders. Maar niet iedereen verandert even snel. Niet iedereen weet hoe er verandert kan worden.

Door middel van mijn onderzoek naar het DNA van de HR Leider ben ik – samen met mijn langjarige ervaring als HR Directeur – als geen ander in staat HR professionals te helpen die stap te maken. De stap naar HR leiderschap.

 

 

Volg en deel